Om oss

Historien til Trondheim Badmintonklubb

Oppstart
Trondheim badmintonklubb ble stiftet 6.12.1946.

Ambisjoner
Trondheim badmintonklubb har tidligere hatt mange gode seniorspillere og har stilt lag i både eliteserien og første divisjon, men lagseriespill har ikke vært prioritert siden 2010-2011 sesongen. Vi bruker det meste av ressurser på å gi organisert trening til barn og ungdom. Vi har gode ungdomsspillere som hevder seg på nasjonalt nivå og gir disse mulighet til å være med på nasjonale ranking turneringer.

På seniornivå er klubben først og fremst blitt en klubb for mosjonister som ønsker å trene og være med på turneringer en gang i blant. Sterk konkurranse fra andre idretter og stadig mindre treningstid har ført til et redusert ambisjonsnivå.

Klubben har flere år også stilt med lag i den øverste divisjonen, og det har blitt medaljer av denne satsningen tidligere. På nittitallet spilte klubben seg til to bronsemedaljer i NM-sluttspillet.

Også individuelt har klubben tatt medaljer i NM. Senest var det Børge Larsen som hentet hjem sølv i herresingel. I veteranmesterskapet har Rune Lødeng og Roy Hveding vært medaljegrossister i herreklassen, mens Wenche Hågensen de seneste årene har bidratt til enda mer heder og ære.

Klubben har pr i dag mange lovende unge spillere, og det er her klubben satser i dag. Trondheim badmintonklubb skal ikke være med i den øverste divisjonen med mindre klubben har et lag som kan hevde seg, og for å få fram dette laget er det viktig at det kommer kontinuitet i det oppbyggende arbeidet blant de unge. Klubben har som målsetting å sende ut unge lovende spillere til nasjonale rankingturneringer og UBM hvert år.

Trondheim badmintonklubb sin høyeste ambisjon er å tilby våre medlemmer en variert mosjonsform og et trivelig miljø. Vi skal gjøre badminton, som en flott treningsform for alle aldre og ambisjonsnivå, tilgjengelig til de som har lyst til å bli bedre kjent med idretten

Medlemmer
I dag har klubben i overkant av 70 medlemmer. I klubben spiller det toppspillere på nasjonalt nivå, mosjonsspillere og ungdomsspillere helt ned i 8-9 år. Kommer du på besøk er det sikkert at du finner noen på ditt nivå som du kan trene med. Vi er behjelpelig med utstyr og veiledning for å hjelpe deg på vei.

Velkommen til Trondheim badmintonklubb!